Deze maand ga ik elke dag vroeg opstaan

En toen kwam februari alweer tot zijn einde. Of is het haar einde? Ik heb geen idee. Ik vond het een succes om een maand lang niets materieels te kopen. Waar ik inmiddels wel achter ben is dat ik erg graag buiten de deur eet en drink. Ik vond het erg lastig om dit niet te doen, en het is me dan ook niet helemaal gelukt. Toch ben ik wel trots op mezelf want ik heb wel iets bereikt. En ik heb dingen geleerd enzo. Dat is toch wel weer een leuke bijkomstigheid. Goed, op naar de volgende maand.

Dat is alweer maart. Hij roert zijn staart enzo. En de lente begint! Wat ga ik nu weer een maand lang doen? Ik weet het stiekem al heel lang. Onlangs ben ik wel nog meer geïnspireerd door het boek What the Most Succesful People do Before Breakfast. Het is een heel kort boek dat gaat over hoe je de ochtend kan gebruiken om allerlei dingen te doen waar je zogenaamd nooit aan toe komt. Jullie weten inmiddels hoe leuk ik dit soort boeken vind, want jullie hebben ook al mogen lezen hoe geweldig ik The Miracle Morning vond.

Je kunt het al raden: de komende maand ga ik me richten op de ochtend. De ochtend is een soort magisch moment van de dag: alles is nog fris en nieuw, de wereld slaapt nog. Geen toeterende auto’s, geen schreeuwende kinderen. Heerlijk. Ik houd van het gevoel dat iedereen nog ligt te snurken en dat ik al lekker buiten aan het hardlopen ben, in de sportschool sta of begin met de zwaarste taken die ik die dag moet doen. Toch jammer dat ik dat ben vergeten toen ik mijn pols heb gebroken. Ik vond mezelf zielig, dus mocht ik lekker uitslapen. Ik had toch geen betere dingen te doen. Nou, nu is het klaar en ga ik er weer wat van maken.

De hele maand maart sta ik om kwart voor zeven op. Wat een rare tijd, denk je nu. Nou ja, dat komt eigenlijk omdat mijn vriend M. dan met mij op wil staan, en om half zeven niet… Klinkt vreemd en dat is het ook. Anyway. Je kunt me gestoord noemen, maar dat moment dat het vervelend is duurt niet al te lang. De ochtend duurt daarentegen wel lang, net als het goede gevoel dat je eraan overhoudt. Dat gevoel van extreme productiviteit. I love it.

Nu zijn er natuurlijk enkele uitzonderingen, want wat is het leven zonder uitzonderingen? Ik heb namelijk al een aantal feestjes gepland en aangezien mijn gezondheid nog altijd voor gaat ben ik niet van plan om sommige nachten maar één uur te slapen. Op dagen na een feestje mag ik dus gewoon uitslapen. De zondag kies ik ook uit als een medium-uitslaapdag. Maar niet al te lang (half 9?), want zondagen zijn heerlijk, daarom mogen ze zo lang mogelijk duren van mij.

Wat ik ga doen op al die ochtenden? Ik ga sporten of een stukje wandelen. Ik lees een boek waar ik iets aan heb. Ik schrijf over iets waarover ik zin heb om te schrijven. Ik geniet van de stilte, de zon die opkomt. Nog even voordat de drukte van de dag begint. Ik heb er zin in, en ik ben benieuwd hoe het zal gaan!

Sta jij vroeg op, ook als het niet hoeft? Of ben jij meer van de gehaaste ochtenden? Ik zou niet weten waarom je dat liever hebt, maar laat het vooral weten hieronder in de comments.

Liefs, Roos