Februari week III: Winkelen slaat eigenlijk nergens op

De derde week is alweer voorbij. En ik moet zeggen dat het steeds meer went, dat niet winkelen. Het geeft ook wel rust op de één of andere manier, want ik weet dat het niet ‘mag’, dus dan houd ik me er ook niet mee bezig. Hoewel… Ik moet bekennen dat ik wel al een soort verlanglijstje heb opgesteld. Om mezelf te belonen na deze maand? Ik denk niet dat dat een goed idee is eigenlijk. Ik wil mijn gewoontes wel een beetje volhouden vanaf nu. Het doel van de lijst is om steeds een tijdje na te denken voordat ik iets ga kopen. Zo voorkom ik die nare impulsaankopen die vervolgens een maand later achterin mijn kast verstopt zitten.

Het ding is dat ik niet echt weet hoe ik nog verder kan gaan deze maand, hoe ik er nog meer uit kan halen. Want de boodschap is inmiddels wel aangekomen: ik heb regelmatig twitches waarin ik ineens de neiging heb om iets te kopen. En die komen vaak door het bekijken van mensen op social media of in tv series die er veel te geweldig uit zien. Vervolgens lijkt het dan net of ik die kleding ook nodig heb. Maar dat is natuurlijk niet zo. Of ik ga gewoon eens de stad in. Met iemand anders omdat dat nu eenmaal is wat je doet, of omdat ik me verveel. Maar in werkelijkheid weet ik dat ik mijn tijd (en geld) veel beter kan besteden.

Het frustreert me dat ik dus blijkbaar gevoelig ben voor die welbekende sociale druk om er op een bepaalde manier uit te zien. En dat ik afleiding nodig heb, wat zich ook nog eens uit in het veel te vaak checken van mijn telefoon, het staren naar een televisiescherm of het bekijken van nutteloze youtube video’s. Ik ben in ieder geval wel tot inzichten gekomen de laatste weken, daar is geen twijfel over mogelijk.

Komende week is de laatste week van de uitdaging, en ik weet niet precies wat ik ga doen. Wat ik wel weet is dat ik niets ga kopen. Vandaag ben ik lekker de hele dag in sauna’s, jacuzzi’s en stoombaden aan het relaxen. Veel leuker dan winkelen…

Liefs, Roos