Een simpele garderobe: hoe en waarom

Eén van mijn doelen is het hebben van een ‘perfecte’ kledingkast. Zo’n kast met tien hangertjes waar tien perfecte kledingstukken aan hangen. En daarnaast nog een stapeltje kleding die bestaat uit goede kwaliteit basics en een aantal items die iets goedkoper zijn om de boel op te leuken.

Dit idee heb ik niet zelf bedacht maar gestolen van de Franse vrouwen. Zij investeren namelijk in een aantal duurdere kledingstukken die jaren mee kunnen gaan, en kopen elk seizoen vijf kledingstukken die meer gericht zijn op trends maar ook goedkoper. Je hebt dus een duurdere basis die je steeds aanvult met kledingstukken die gericht zijn op wat er op dat moment ‘in’ is. Dit noemen we de ‘Five Piece French Wardrobe’. Waarom dit zo heet? Je koopt ieder seizoen vijf kledingstukken waarmee je je basis aanvult.

Wat je niet telt bij die vijf kledingstukken zijn de basics. Het is een hele opgave om deze basics te verzamelen, maar als je het eenmaal hebt dan heb je ook een goede basis. Hieronder staat een lijst van de basics die ik denk dat je nodig hebt. Iedereen verschilt hier natuurlijk wel een beetje in, maar over het algemeen zal het wel overeen komen. Bedenk vooral wat jij regelmatig draagt.

Tops
– Zwart, grijs en wit t-shirt
– Zwarte tanktops
– Zwart met wit gestreepte longsleeve
– Kasjmieren trui
– Zijden blouse

Broeken/rokken

– Zwarte skinny jeans
– Denim skinny jeans
– Zwarte kokerrok
– Levi’s denim shorts

Schoenen
– Zwarte enkellaarsjes
– Zwarte sandalen
– Sneakers in wit of zwart
– Zwarte pumps

Jassen
– Wollen winterjas
– Zwart leren jasje
– Zwarte blazer

Accessoires

– Zwarte leren tas voor iedere dag
– Kleine zwarte tas
– Subtiele ring en/of ketting
– Horloge

Ik ga jullie de komende tijd op de hoogte houden van mijn vooruitgang wat betreft het bereiken van deze perfecte kledingkast. In de afbeelding bovenaan zie je al wat ik nog wil toevoegen: een zijden blouse, een kasjmieren trui, en gestreept shirt, goede t-shirts, zwarte pumps met een bandje, een goede zwarte sjaal en een high waist zwarte skinny. Ik ben er dus nog lang niet, en een aantal van mijn basis items zijn ook wel weer aan vervanging toe.

Als je meer wilt lezen over de Five Piece French Wardrobe kun je eens kijken op de blogs daarboven of afterdrk.

Koop jij basics van goede kwaliteit of koop je liever vaker goedkopere kleding?

Liefs, Roos