Februari week II: Iedereen is koopverslaafd?!

Deze week merkte ik dat iedereen koopverslaafd is maar dat je er vrij snel vanaf komt. Hoe ging het deze week?

Op maandag was ik best druk bezig met van alles behalve shoppen. Ik werkte een beetje, ik schreef een blog en deed wat dingen in het huishouden. Ja, op die manier word je ook niet uitgedaagd natuurlijk.

Dinsdag was mijn cadeautjesdag. Iedereen is nu namelijk jarig. Ik snap dat nooit, januari tot en met maart is iedereen jarig en dan is het weer klaar. Maargoed, ik moest dus een stuk of zes cadeaus kopen. Ik heb mezelf wel heel sterk gehouden door gewoon niet te kijken naar dingen die ik zou willen kopen. En ik bedacht me dat als ik die dingen had gekocht, ik het toch weer vrij snel zou vergeten. Goed zo Roos, je leert het al.

Woensdag had ik een die-hard werkdag waarin ik allerlei mails stuurde voor mijn bedrijf en bezig was met mijn blog. ’s Avonds werd ik mee uit eten genomen. Ja, het is buiten de deur eten maar het was een cadeautje! Dus dat telt niet vond ik.

Op donderdag werkte ik en had een zakelijke(!) lunch. Ha, deze week wordt mijn eet-buiten-de-deur honger toch weer gestild maar wel op een geoorloofde manier. ’s Middags ging ik weer cadeaus kopen, maar wederom heb ik mezelf in toom weten te houden. Hopelijk ga ik nu niet mijn koopwoede uiten in het kopen van cadeaus voor anderen in plaats van mezelf…

Vrijdag was ik in Amsterdam; deze stad heeft denk ik nog wel de meeste shopverleidingen voor me in petto. Gelukkig had ik geen tijd om te stad in te gaan, want ik heb mijn broer en schoonzus de hele dag geholpen met schoonmaken in hun oude huis (ze gingen die dag verhuizen). ’s Avonds heb ik een biertje gedronken in een café, valt dat ook binnen dingen die niet mogen? Misschien een beetje, maar ach, het was wel gezellig.

Op zaterdag had ik een mega relaxte dag waarop ik uitsliep, een taart bakte, een stukje wandelde en aan het eind van de middag vierden we vier verjaardagen tegelijk met mijn familie. Heel gezellig en wederom geen verleidingen om iets te kopen. En zondag moest ik even bijkomen van alles dus heb ik niet eens gedacht aan iets kopen. Zoals je merkt is er vooruitgang!

Ik moet zeggen dat het ook wel went en dat ik inzicht krijg in de reden waarom ik dingen koop. Vaak is het een impuls, omdat je iets ziet in een winkel, maar niet omdat je het echt nodig hebt. Het weerstaan van zo’n impuls is dus wat je moet doen, maar ik denk dat het even duurt voordat je zoiets echt een gewoonte hebt gemaakt. Ook uit verveling gaan winkelen is iets wat ik best vaak deed.

Bizar eigenlijk dat ik bijna als een koopverslaafde klink als ik dit allemaal teruglees. En dat terwijl ik zeker weet dat ik niet het meeste koop van alle mensen die ik ken. Eigenlijk is iedereen wel een beetje koopverslaafd, omdat de wereld nou eenmaal zo in elkaar zit. Wel blijkt dat je er best snel vanaf komt, want ik heb me deze week bijna niet verleid gevoeld om iets te kopen voor mezelf. Hopelijk houd ik dit vol.

Hoe zou mijn derde week gaan? Volgende week lees je het hier.

Liefs, Roos