Het is alweer februari…

En februari betekent dat ik deze maand weer wat anders ga doen. Mijn challenge van januari was kort gezegd best wel een fail. Ik dacht door elke dag een foto te maken meer bewust bezig te zijn met wat ik meemaak maar het tegenovergestelde bleek waar. Juist afgelopen maand ben ik heel bewust bezig geweest met alles wat ik deed en daardoor dacht ik niet eens aan het maken van foto’s. Nou ja, de eerste twee weken wel maar toen baalde ik en verveelde ik me ontzettend doordat ik niets kon met mijn linkerarm.

Inmiddels gaat het gelukkig wat beter met mijn pols: het gips is eraf en ik doe allerlei oefeningen om mijn pols sterker en soepeler te maken. Na zes weken zou het weer normaal moeten functioneren, dat duurt dus nog even. Gelukkig merk ik wel vooruitgang.

Een nieuwe maand betekent natuurlijk ook een nieuwe uitdaging. Deze maand wil ik bewust bezig zijn met geld: ik geef het redelijk makkelijk uit en dat neem ik mezelf niet altijd in dank af. Hoewel het de laatste tijd steeds minder wordt, geef ik nog wel eens geld uit aan onnodige dingen. Ik wil me bewuster worden van waar ik geld aan uitgeef, dus deze maand ga ik eens (bijna) niks uitgeven.

Er zijn natuurlijk wel wat uitzonderingen aan verbonden. Dingen die ik echt nodig heb om van te leven of die ik dagelijks gebruik mag ik wel kopen. Tandpasta, eten en koffie zal ik dus niet tekort komen. Het gaat meer om uitgaven die ik ook kan laten. Je kunt daarbij denken aan kleding, make-up en etentjes buiten de deur. Dat laatste doe ik ook regelmatig en daar gaat toch aardig wat geld in zitten.

Uitzonderingen zijn er uiteraard ook altijd. Ik heb vandaag namelijk nog een verlaat verjaardagscadeau besteld van het geld dat ik heb gekregen. Cadeaus voor anderen mogen ook, hoewel ik benieuwd ben of ik hiermee creatief kan zijn. Ook zakelijke uitgaven en lunches zijn een uitzondering.

Mijn doel is om deze maand in beeld te krijgen hoe veel ik over houd als ik eens niet zomaar geld uitgeef hier en daar. Want als je al die kleine dingen bij elkaar optelt dan is het toch heel wat geld. Wat ook leuk is, is dat ik dan wat kan sparen. Binnenkort ga ik een weekendje naar Berlijn dus dat komt goed uit. Ten slotte houd ik tijd over die ik normaal door zou brengen in de stad, ik ben wel erg benieuwd hoe veel tijd dat eigenlijk is…

Je leest hier de komende maand hoe het gaat. Ik ben benieuwd!

Liefs, Roos