Sportschoolvolk

De sportschool; het is een bijzondere plek. Er komen heel veel verschillende soorten mensen, en allemaal hebben ze wel iets vervelends. Zo ook ikzelf zal vast irritant zijn om een bepaalde reden die je zelf mag bedenken. Toch is het leuk om het eens te hebben over wie je allemaal voorbij ziet komen op die plek waar mensen voor hun plezier zweten en met gewichten gooien.

Ten eerste heb je de die-hards. Vaak zijn dit mannen die gigantisch zijn en hemdjes dragen, want al dat werk (dus: al die spieren) moet natuurlijk wel geshowd worden. Ze liften zo belachelijk veel gewicht dat ze bij elke herhaling schreeuwen als een leeuw in het paarseizoen. Verder niks aan de hand hoor.

Dan heb je nog vrouwen die er veel te goed uit zien voor in de sportschool. Full-face make-up, een fancy sportoutfit van Nike of een upcoming sportmerk, Body&Fit beker in de hand. Of erger nog, een beker waar op staat ‘Train like a beast, look like a beauty’. Waar is het zweet? O ja, je make-up loopt uit van zweet.

Maar dan die mensen die in de sportschool komen om zich goed te voelen, maar eigenlijk helemaal niks uitvoeren. Ze lezen een boek op de hometrainer of op dat rare omgekeerde crosstrainer geval, dat ik werkelijk nog steeds niet snap. Je ziet eruit als iemand die achteruit rent op de maan. Maar dat even terzijde. Als je een boek wil lezen kun je dat ook op de bank doen.

Welke ik nog het allerergst vind zijn de vieze gluurventjes. Hier was ik deze week nog het slachtoffer van. Wanneer ik sta te squatten en ik zie je in de spiegel naar me kijken snap ik eerst wel dat je een man bent. Maar na twee minuten non-stop staren wordt het toch een beetje ongemakkelijk. Een advies voor alle mannen in de sportschool: als je zo graag wil kijken, doe het dan onopvallend. Ik ga toch ook niet naast jou staan te loeren als je honderd kilo schreeuwend de lucht in tilt? Oké, misschien even dan.

Door al deze mensen wordt sporten in ieder geval niet saai. Er blijft genoeg te zien! Herken jij deze types ook?

Liefs, Roos
Follow my blog with Bloglovin