Running Diary: Mei

IMG_7570Het is alweer juni! Time flies. Deze maand is een soort inleiding voor de zomer, een maand die meestal behoorlijk stressvol is door allerlei deadlines. Gelukkig hebben we een fijn vooruitzicht: nog even en we kunnen allemaal met onze kont op het strand liggen! Voordat ik me te veel verlies in dit vooruitzicht gaan we eerst eens even terugblikken op mijn hardloopmaand mei.

Het begon allemaal met een vijf kilometer. Ik was die dag al opgestaan om half acht, om op tijd te kunnen gaan hardlopen. Het regende alleen de hele tijd, dus ik heb heel lang gewacht tot het eindelijk droog zou worden. Volgens buienradar was er dan eindelijk een uur waarin het niet ging regenen. Ik snelde dus naar buiten voor mijn rondje hardlopen. Buienradar kon niet meer ongelijk hebben, want na twee minuten begon het keihard te regenen. Oké, leuk dit. Maar ik liep door, en ik vond de regen stiekem best fijn! Ze zeggen toch altijd dat er meer zuurstof in de lucht zit als het regent? Dat eerste gedeelte ging dus super. De tweede helft, precies na 2,5 kilometer, werd het droog. En ineens ging het minder goed. Nou ja, toch de vijf kilometer gehaald!

IMG_7597Ik was weer eens een weekendje bij m’n ouders voor moederdag. Hardlopen daar vind ik altijd wel leuk, allemaal tussendoorweggetjes en weilanden met schapen en paarden. Na drieënhalve kilometer was ik er klaar mee, ik was niet in topvorm en nou ja, ik hoefde van mezelf ook niet alles te geven vandaag.

IMG_7625

Dit was mijn laatste training voor de Marikenloop! Ik had het tempo er goed in zitten, en dat betekent automatisch minder ver lopen. Maar het was prima, ik had er in ieder geval vertrouwen in dat ik de Marikenloop zou kunnen uitlopen zonder sloom als een slak te zijn en zonder te stoppen.

IMG_7661

Die wens werd gelukkig waarheid! Bij deze mag je gelijk aanschouwen hoe ik eruit zie na vijf kilometer hardlopen. Mijn hoofd was eigenlijk veel roder, maar gelukkig kunnen Instagram filters heel wat verdoezelen tegenwoordig. Het was zeker niet mijn snelste, ik heb er uiteindelijk 32 minuten over gedaan, maar ach, ik liep aan één stuk door en ik heb hem uitgelopen! Op naar de volgende uitdaging.

IMG_7758Dat besloot ik een week later gelijk maar waar te maken. Helaas is er maar één manier om sneller te worden, en dat is intervaltraining. Ik heb er een hekel aan, maar ook ik zou er aan moeten geloven. Ik heb dus maar het meest simpele gedaan wat ik kon vinden: twee minuten op een flink tempo rennen, één minuut langzaam joggen, en dit herhaal je tien keer. Na zeven keer wilde ik het eigenlijk al opgeven, maar ik heb er negen uit weten te persen. Niet slecht voor een eerste keer toch? Tijdens mijn intervallen liep ik tussen de 11 en 12 kilometer per uur, dat is voor mij echt snel hoor. Ooit zal ik die snelheid gewoon lopen tijdens mijn rondje van 5 kilometer! 😉

Geniet van juni, nog even die laatste loodjes en dan is het zomer!

Liefs, Roos