Running Diary: April

RDapril

Ik liep deze maand… Twee keer. Twee. What’s wrong with me? Eerlijk gezegd weet ik het ook niet meer. The upside is wel: beide afstanden waren meer dan vijf kilometer! Lees verder voor een uitgebreid verslag van mijn hardloopavonturen.

IMG_7354

Ik begon met deze run op eerste paasdag. Ik moest werken, dus ik was alleen en deed niet echt iets aan pasen. Dan maar hardlopen. Wederom heb ik het rondje gekozen van vijf kilometer en ik dwong mezelf deze uit te lopen. Het lukte nog ook! Hierna had ik wel even een trots momentje. Bovendien was het geweldig weer, werd ik ook nog eens een beetje bruin. Het enige wat jammer was, was dat mijn tijd niet echt geweldig was: 33 minuten. Nou ja, je kunt niet alles hebben.

IMG_7457In de tussentijd scoorde ik nieuwe hardloopschoenen, dat werd echt tijd namelijk. Mijn oude asics hardloopschoenen zijn niet alleen ouderwets qua dempingtechnologie (gel demping), ik had er ook al zo’n vijfhonderd kilometer op gelopen. Hoog tijd voor vervanging dus. Bij de Run2Today heb ik een loopanalyse laten doen en verschillende schoenen getest. Ik loop een beetje naar binnen, dus ik heb wel iets van versteviging nodig. Ik kwam toen uit op de LunarEclipse van Nike. Ze zitten heel fijn, dat voelt wel een stukje beter dan mijn oude versleten schoentjes.

Hoog tijd om ze te testen dus. Zelfde rondje as usual, maar nu omgekeerd! Voor de afwisseling. In het begin ging het prima, maar na vier kilometer was ik helemaal uitgeput. Ik besloot dus maar even te gaan wandelen. Tot mijn grootste ergernis kwam ik er toen achter dat ik ergens onderweg mijn sleutel was verloren. Zucht. Ik liep dus maar terug. Ja, wandelen. Na ongeveer een kilometer vond ik hem gelukkig, wat een opluchting, want nog verder lopen was niet echt waar ik zin in had en ik had al helemaal geen zin om m’n huis niet in te kunnen! Toen besloot ik nog maar een stukje te gaan rennen, en kwam ik uiteindelijk op 5,5 kilometer. Prima afstand, maar geen bevredigend hardlooprondje…

Nu had ik afgelopen week ook nog kunnen lopen. Het enige probleem was echter dat ik weer eens ziek was. Deze maand heb ik me steeds niet optimaal gevoeld, afgewisseld met echt ziek zijn. Zo balen! Ik heb zelfs Koningsdag gemist omdat ik met koorts in bed lag. Ach ja, je doet er niks aan. Rust is nu extra belangrijk. Als ik me weer helemaal goed voel ga ik weer hardlopen en kick ik hopelijk ass met de Marikenloop!

Liefs, Roos