Wat ik eet op een dag

4

Ik eet graag. Ik eet veel. Soms snap ik niet hoe mensen vier uur kunnen leven op twee boterhammen. Of dat mensen niet ontbijten. Ik vind dit soort dingen altijd super boeiend om te lezen van anderen, dus ik dacht, laat ik ook eens leuk meedoen. Naast al dit eten drink ik trouwens heel veel groene/rooibosthee en water.

7:00
Ik eet ’s ochtends nooit brood. Ik hou ook eigenlijk niet zo van die ouderwetse boterham. Een lekker broodje, prima, maar een boterham? Meh. En al helemaal niet ’s ochtends. Ik ga meestal voor yoghurt, kwark of havermout. Zo ook vandaag, mijn ontbijtje bestaat uit yoghurt met blauwe bessen en zelfgemaakte muesli uit het kookboek van Rens Kroes, Powerfood.

9:30
Cappuccino, mijn vriend op de vroege morgen, want zonder koffie doen mijn hersenen het nog niet zo goed en ik heb ze toch echt nodig op stage.

10:00
Hongerrrr. Ik neem snel een banaan, want ik heb niet echt tijd.

10:30
Ik neem ook nog maar wat nootjes. Ik zou nu al mijn halve lunch op kunnen maar dat is zonde, dus ik ga even op rantsoen. Oke nog wat nootjes.

12:00
Yay, lunchtime. Ik had gister geen tijd en energie om een salade te maken voor vandaag, ik ging gisteravond namelijk bloed doneren en ik kan je vertellen dat je niet echt meer de energie hebt om dingen te ondernemen als je een halve liter bloed mist. Maargoed, ik eet dus maar brood. Wel heb ik gisteravond eieren gekookt dus ik eet een boterham met ei, en eentje met hummus en kipfilet. Ten slotte nog wat tomaatjes en paprika.

14:00
Alweer zin in eten. Ik ga voor wat nootjes en cherrytomaten.

16:00
In de trein, terug naar huis! Ik eet een boterham met hummus en kipfilet en wat dadels.

18:00
Yay, het eten staat al klaar, wraps! Ik eet twee wraps met gehakt, paprika, crème fraiche, tomaat, komkommer en maïs. We kruiden het gehakt zelf, net zo lekker en gezonder dan die zakjes kruiden.

20:00
Ik plof op de bank met thee en eet wat pure chocola. Tijd om te relaxen!

Liefs, Roos