Boekreview: The Truth About The Harry Quebert Affair

HarryQ

Ik lees vrij veel: wanneer ik twee weken op vakantie ben lees ik vaak wel een stuk of vier boeken uit. Gelukkig heb ik een e-reader, wat me behoorlijk veel gesjouw scheelt. Ook buiten de vakanties lees ik graag, ik kan altijd heerlijk slapen als ik daarvoor even een boek lees.

Met dit boek was dat echter wel een ander verhaal. Het was steeds zo spannend dat ik niet kon stoppen met lezen, dus ’s avonds gaan lezen was meestal geen goed idee. Ik heb dit boek geloof ik uitgelezen in twee weken. En dan las ik niet eens elke dag!

Ik heb het over het boek The Truth About The Harry Quebert Affair (dit boek is ook in het Nederlands vertaald verkrijgbaar). Het verhaal gaat over de schrijver Marcus Goldman, die een heel succesvol boek heeft gepubliceerd. Een jaar na dit grote succes wil zijn uitgever dat hij weer gaat schrijven, maar Marcus heeft last van writers block. Om inspiratie op te doen gaat hij naar zijn mentor van vroeger, Harry Quebert.

Wanneer hij aankomt in Somerset, de woonplaats van Harry, gebeuren er al snel een aantal vreemde gebeurtenissen. Marcus komt erachter dat Harry vroeger een relatie heeft gehad met een minderjarig meisje, Nola, die in de tijd dat het verhaal zich afspeelt al jaren vermist is. Kort na deze ontdekking wordt het lijk van Nola in Harry’s tuin gevonden…

Alles wijst erop dat Harry Nola heeft vermoord. Marcus gelooft dit echter niet, en gaat op onderzoek uit. Samen met sergeant Gahalowood doet hij een aantal vreemde ontdekkingen. Hij komt er beetje bij beetje achter hoe het echt in elkaar steekt.

Ik vond dit boek zo ontzettend boeiend en spannend, ik denk dat ik maar weinig boeken heb gelezen die mijn aandacht zo vast konden houden. Iedere keer denk je dat de moord is opgelost, maar dan doet Marcus weer een nieuwe ontdekking waardoor alles weer verandert. Tot op het laatste moment is niets zeker. Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die van detectives en spanning houden!

Liefs, Roos

Bron foto